Over Anja Balemans

Mijn naam is Anja Balemans en ik woon met mijn man in een groene omgeving op de grens van Breda en Rijsbergen. Ik ben opgegroeid in een gezin waarin ik op jonge leeftijd al werd geconfronteerd met mantelzorg voor een chronisch ziek familielid en de daaruit vloeiende problemen. Ons gezin stond continu in een soort ‘overlevingsstand’ waarin emoties de baas speelden. Op sommige momenten zag ik de dingen niet mee zo helder en bestond de wereld alleen nog maar uit de minder leuke dingen van het leven.

Open blik

Door mijn open blik naar de buitenwereld zag ik echter ook hoe het leven in andere gezinnen kon zijn. Hierdoor begon ik mensen te observeren en te analyseren en ontdekte ik verschillen in omgang en emoties. Pas tijdens mijn 4-jarige HBO-opleiding Psychosociale Hulpverlening Coach/Counselor vielen alle puzzelstukjes op hun plaats. Ik ontdekte dat hoewel sommige gebeurtenissen je gewoon overkomen, het wel gaat om de manier waarop je hiermee omgaat. De keuzes die je maakt kunnen immers van grote invloed zijn op je belevingswereld en dus op je leven.

 

 

Opleidingen en ervaringen

Na deze opleiding heb ik nog diverse post-HBO opleidingen gevolgd, waaronder Coaching Online Schrijven Begeleiden, Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis. Sinds 2013 begeleid ik mensen binnen mijn eigen praktijk in een groene omgeving die niet goed in hun vel zitten naar een betere balans in hun leven. De combinatie van mijn theoretische kennis, mijn praktische kennis, mijn levenservaring en mijn zesde zintuig vullen elkaar hierbij feilloos aan.

Individueel behandelplan

Als mens ben jij uniek en daarom heb ik geen vast behandelprotocol. Er zijn dus geen vast aantal behandelsessies gekoppeld aan een klacht. Ik stem het behandelplan helemaal af op jou en je persoonlijke situatie. We gaan aan de slag in een individueel traject dat 

Onafhankelijke keurmerken

Omdat ik een voorstander ben van vrije zorgkeuze en integrale samenwerking tussen complementaire en reguliere zorg werk ik sinds 2013 als onafhankelijk therapeut en ben ik aangesloten bij het RBCZ. Daarnaast ben ik lid van het Nederlands Instituut voor Belangenbehartiging Integrale Gezondheidszorg (NIBIG) en geregistreerd bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg. KLIK HIER voor alle licentiegegevens en registratienummers.

Heb je vragen?

Stel ze gerust!

Anja balemans – Coaching & therapie